Intervju: Nora Holstad Berge

Den 2 december 2013 presenterade Bayern München två nordiska nyförvärv: Svenska Olivia Schough och norska Nora Holstad Berge. Jag kommer ihåg att någon av mina tyska följare på Twitter svarade med ”Schough förstår jag, men vad vill de med Holstad Berge?” På nyheten. Nästan tre år och två tyska mästertitlar senare är mittbacken Nora startspelare medan Olivia sedan länge har lämnat och numera spelar för Eskilstuna efter en kort sejour i ryska Rossiyanka.

Holstad Berge är från Sandefjord, sydväst om Oslo, men har spelat för Oslolaget Kolbotn och Bergenlaget Arna Bjørnar i den norska toppserien och inte minst för svenska serieledarna Linköpings FC under en längre och en kortare sejour

Nora spelade 90 minuter mot Hibernian ikväll och förmedlade mycket trygghet bakifrån och spelade en hel del fina passningar framåt.
Efter matchen pratade jag med 29-åriga norskan som numera är flytande på tyska, men vi körde svenska/norska.

Hibernian var ingen riktig motståndare är er?

”Nej, men ändå så har de duktiga fotbollsspelare och de körde några bra kontringar mot oss. Vi klarade alla situationer, men en gång klarade vi inte det och då blev det mål för dem.”

Men efter det här vet ni inte riktigt var ni står nånstans i Europa?

”Nu har vi ju endast fyra matcher på internationell nivå, vi har dock spelat träningslandskampen mot PSG och Lyon. I dagsläge är vi inget topplag i Europa. Vi har ännu inte en internationell pondus.”

Ändå så har ni en jättebra gtrupptrupp förstås.

”Vi har 25 spelare i truppen och det är bra. Vi har många veckor med tre matcher söndag, onsdag, söndag. Vi reser ganska mycket och sen finns det konkurrens om startplatserna vilket är bra.”

Efter två och ett halvt år som du förstås har gillat, vad tycker du jämfört med Norge och Sverige är speciell att vara här i Tyskland?

”Det är en bra liga, det är jämnt och på en mycket hög nivå.”

Såg du matchen av ditt förra lag Linköping i söndags?

”Nej, jag såg inte den, men jag läste att det var stor publik och så gjorde Kris(tine Minde) mål.”

Med henne ska jag prata i morgon, jag såg att ni spelade tillsammans i Arna Bjørnar år 2013. Vad skulle du säga om henne?

”Hon är en fighter, hon ger alltid max. Kristine löper mycket och är mycket bra en mot en, hon är en stabil spelare,”

I landslaget får ni nu en ny tränare.

”Jo, men jag tror under nästa samling har vi en assisterande som leder samlingen. Än så länge vet vi inte vem nye huvudtränare blir.”

Blir det en stor förändring tror du?

”Det är kanske så att en ny tränare tänker lite utanför systemen som vi har spelat, men man vet aldrig. Vi möter Sverige i Kristiansand och Tyskland borta i november.”

Ni hade otur mot Sverige i OS.-kvalet, då måste det vara skönt att få träffa dem snart.

”Det var bittert att förlora, men det är alltid små marginaler på den nivån, Det är alltid bra matcher och alltid på en bra nivå. Både Sverige och Tyskland är bra att möta, det är dessa matcher som man måste vinna för att göra bra ifrån sig internationellt.”

Har du någon önskemotståndare i UWCL åttondelen nu?

”Nej, jag är faktiskt lite osäker på om vi kan möta ett annat lag från eget land (alltså Wolfsburg). Vi får se helt enkelt. Men vi måste vara koncentrerad hur som helst, en situation som i dag som ledde till baklängesmålet i dag mot en bättre motståndare kan vara ödesdigert, det får inte hända igen.”

Detta inlägg publicerades i Allgemein, Intervjuer den av .

Om Rainer

This is in English because I am Blogging both German and Swedish and apparently this text here appears in all of my Blogs when you click my name. My name is Rainer and I have been following women's football or soccer for quite a while now. I watch football games, take pictures when I see matches, because I need them for the blogs. I talk to Players and publish texts about that in my German and Swedish blog. I prefer the term "talk" instead of "interview". It's a dialogue,l notm just Q & A I am interested in.

1 tanke på “Intervju: Nora Holstad Berge

  1. Pingback: Rückblick | Frauenfussball Schweden

Kommentarer är stängda.