Om bloggen

Bloggen om damfotboll kan inte leverera alla nyheter från Damallsvenskan, Elitettan eller andra toppligor utanför Sverige. Det finns andra bloggare som sammanfattar många av de viktigaste nyheterna världen runt.

Jag har skrivit för damfotboll.com i tio år. Jag har besökt flera hundra matcher och skrivit matchreferat, rapporterat från Helsingfors, London, Rotterdam, Tilburg, Breda, Utrecht, Kalmar och mest från Stockholm för sidan och intervjuat dussintals spelare för sidan, bland dessa Marta, Lotta Schelin, Christen Press, Ali Krieger, Lara Dickenmann, Magdalena Eriksson, Laura Georges, Laura Kalmari, Victoria Sandell Svensson, Linda Sällström, Tabitha Chawinga, Anja Mittag, Laura Feiersinger, Anita Asante, Alexandra Popp, Dzsenifer Marozsan och Lena Goessling för att bara nämna några.

Och jag tänker fortsätta lite i det spåret. Intervjuer med fotbollsspelare, kommentarer om det som händer inom damfotbollen och matchreferat och bilder på dem matcher jag kommer att besöka och följa på plats.

 

Annonser

6 tankar om “Om bloggen

 1. The Observer

  Härligt Rainer med din/er blogg!!! Har du en version på tyska också? Tror du kan få fler som följer och kommenterar om du kan justera instruktionerna till svenska. Alles gefällt mir sehr!

  Gilla

  Svara
  1. Rainer Inläggets författare

   Jo, den tyska bloggen har funnits länge och det finns en liten skara på 100-200 som följer den, egentligen ganska stort intresse om man tänker på att det handlar om damfotboll i ett annat land. Men tack för stödet och tack för tipset, jag ska se till att försvenska så småningom här. Damfotboll.com kan inte ersättas, men jag är sugen på att det ska finnas något. Något annat blir det då, men ska skriva om det senare i veckan.

   Gilla

   Svara
 2. Carl

  Kanonbra blogg! Vilken guldgruva! Önskemål om analyser reportage.
  – damallsvenskan TV
  – pengasituationen inom Damfotbollen? SvFF, Uefa, sponsring mm

  Gilla

  Svara
  1. Rainer Inläggets författare

   Tack! Jag ska skriva om damallsvenskan.tv senare under våren och även jämföra sändningarna i Sverige med hur man gör i Norge och USA, Tyskland.
   Pengarna är väldigt viktiga. Follow the Money förklarar det mesta och framför allt varför Frankrikes lag dominerar. Vi får se om Kina tar över FC Liverpool inkl Anfield Road. Qatar äger PSG och Kina har redan nu 20% i Olympique Lyon.

   Gilla

   Svara
 3. Lisa Svensson

  Hej Rainer, du har en grym blogg. Dock saknar jag Elitettan i dina inlägg, möjligt jag missat det som skrivits men tycker det är synd att serien inte uppmärksammas mer.

  Gilla

  Svara
  1. Rainer Inläggets författare

   Tack, Lisa! Anledningen att det finns tyvärr i stort sett ingenting om Elitettan är helt enkelt att jag inte hinner. Där ser jag dock faktiskt en nisch för någon annan som vill blogga om damfotboll. Jag vet att det finns ett stort intresse, inte minst bland alla 16 lag och deras fans att läsa regelbundet om landets näst högsta serie. Men en bevakning borde vara seriös och omfattande med 4-5 inlägg per vecka plus intervjuer om möjligt.
   Jag har även begränsat mig på USA, England och Tyskland pga jag talar språken. Norge skulle jag kunna täcka också, men även där räcker tiden inte till. Den viktiga franska ligan, Spanien, Italien, Island, Danmark, Japan förekommer inte heller här. Men samtidigt vet jag också att svenska läsare är främst intresserad av det som händer i Sverige. Det skulle vara roligt om en fjärde damfotbollsblogg skulle försöka täcka Elitettan.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.