Tove Almqvist till Vittsjö

Trots 45 landskamper för D23, F19 och F17-landslaget och en löpande kontrakt stod det klart relativt tidigt att Linköpings FC inte ville behålla Tove Almqvist, europamästaren från 2015.

Nu går 23-åringen till Vittsjö GIK där hon kommer att ”dela” mittfältet med F19-europamästaren Michelle De Jongh. 

I den starka rådande konkurrensen som finns i Linköping fick Almqvist under nya tränaren Olof Unogård endast starta i nio matcher medan hon startade 20 gånger med Kim Björkegren vid rodret året innan.

Detta inlägg publicerades i Allgemein och märktes , , , den av .

Om Rainer

This is in English because I am Blogging both German and Swedish and apparently this text here appears in all of my Blogs when you click my name. My name is Rainer and I have been following women's football or soccer for quite a while now. I watch football games, take pictures when I see matches, because I need them for the blogs. I talk to Players and publish texts about that in my German and Swedish blog. I prefer the term "talk" instead of "interview". It's a dialogue,l notm just Q & A I am interested in.

2 tankar på “Tove Almqvist till Vittsjö

  1. The Observer

    Det var väl inget alternativ egentligen för Almqvist att ens försöka stanna i LFC, trots att de inte “ville tvinga bort henne”. Signalen var tydlig nog – dina dagar är räknade…. Ny klubb enda chansen att hämta upp karriären igen och Vittsjö är kanske precis rätt.

    Ja, det var ett rätt skapligt gäng på den där lagbilden från 2015 (tror jag, eftersom Rohlin är med), vilket skulle visa sig. Sex blev senare proffs i England, Tyskland och Frankrike. Två slutade helt med fotboll. En blev målvakt i Norge och sedan åter i DA. En assisterar FK Sjögren i Norge. Och så Almqvist…..som i Vittsjö träffar på några andra före detta LFC-spelare: Lundh och Klinga.

    Gilla

  2. U.

    ”I den starka rådande konkurrensen som finns i Linköping…”, skriver du, Rainer. Hm, snarare ”fanns”, åtminstone under tidigare säsonger. Just nu råder en påtaglig obalans i truppen med viss konkurrens på anfallssidan, men med en skör och ihålig backlinje – tills Nilla Fischer anländer, fast dit är det långt. Det är däremot trångt i LFC-målet: Holmgren, Haglund, Carlén + plus tre reserver i form av F19-målvakter. Här är det enda säkra att det mesta kommer att handla om Emma Holmgren då ju Carlén och Haglund blir borta på obestämd tid, som det ser ut.

    För tillfället har tränare Olof Unogård 14 utespelare till sitt förfogande och av dem är tre av ”inhopparkaraktär”, dvs ersättare med blygsam allsvensk erfarenhet. Om några veckor, i februari, väntar matcher i Svenska Cupen, dessutom tillkommer ett antal träningsmatcher innan det stora allvaret drar igång. Det blir bråda tider för Linköpings värvningsansvariga att fylla luckorna med minst ett par bra förstärkningar, som dessutom måste vara prisbilliga. Tyvärr tillåter inte ekonomin några yvigheter, eftersom de röda siffrorna i kassaboken tycks bli allt fetare, enligt säkra källor. En svår huvudvärk för klubben och inte minst för Unogård, som med sin vattentunna trupp lär få bevisa om han har några egenskaper som trollkarl…

    Gilla

Kommentarer är stängda.