Få topplag i Europa

Jag har inte sett Sveriges bortamatch mot Ungern igår, jag befinner mig på en tjänsteresa i Skottland just nu och ska resa hem senare i dag. Men jag ser resultaten av veckans EM-kvalmatcher och jag kan inte annat än konstatera att det finns fortfarande få länder som spelar i den högsta divisionen i damfotboll.

Peter Gerhardssons lag vann alltså med 5:0 borta mot Ungern trots att nyckelspelarna Nilla Fischer och Caroline Seger inte var med. Det finns nog ingen som kan stoppa VM-trean på väg till EURO 2021. Skönt att Fridolina Rolfö kom in och fixade två assist, skönt att Loreta Kullashi gjorde mål i sin ”comeback” i landslaget.

Men motståndet är nog mediokert och skulle troligtvis kämpa för att vinna över Umeå eller Hammarby i Elitettan.

Även om damfotbollen har gjort stora steg i en del (rika) länder där det antingen finns en lång tradition som i Sverige, Norge eller Tyskland eller där investorer pumpar in stora pengar som i England eller Spanien, så är största delen av Europa fortfarande i början av utvecklingen.

I EURO2021 får vi som mest ett skrällag, men i dagens läge ser det ut som om alla favoriter kommer att gå vidare och samma gäng lag kommer att mötas som vanligt.

Veckans resultat:

Turkiet – Estland 0:0
Nordmacedonien – Kazakhstan 4:1
Danmark – Bosnien-Herzegovina 2:0 (mål av Sanne Troelsgaard)
Malta – Italien 0:2
Litauen – Schweiz 0:3
Vitryssland – Norge 1:7
Albanien – Portugal 0:1
Lettland – Slovakien 1:2
Slovenien – Nederländerna 2:4
Ungern – Sverige 0:5 )Mål av Magdalena Eriksson, Madelen Janogy (2), Sofia Jakobsson, Loreta Kullashi
Spanien – Aserbajdjan 4:0

I dag spelar Tyskland sin returmatch mot Ukraina. Första matchen borta vann Tyskland med 8:0.

Detta inlägg publicerades i Allgemein den av .

Om Rainer

This is in English because I am Blogging both German and Swedish and apparently this text here appears in all of my Blogs when you click my name. My name is Rainer and I have been following women's football or soccer for quite a while now. I watch football games, take pictures when I see matches, because I need them for the blogs. I talk to Players and publish texts about that in my German and Swedish blog. I prefer the term "talk" instead of "interview". It's a dialogue,l notm just Q & A I am interested in.

1 tanke på “Få topplag i Europa

  1. Pingback: En liten analys av Ungern–Sverige | En blogg om internationell damfotboll

Kommentarer är stängda.