Inför Damallsvenskan 13/22

Får Lisa Marie Utland börja på bänken igen när Anna Anvegård nu gör inträde i Rosengård

I morgon spelas åter igen en full omgång i Damallsvenskan. Jag funderade först att åka till Örebro igen för att se deras toppmatch mot Göteborg sedan till Eskilstuna, men jag bestämde mig för att kolla på alla matcher samtidigt på datorn, telefonen och min IPad. Istället blir det toppmatch i Linköping på söndag i 14/22. Men vi kommer till det.

Jag har startat en Facebook-sida på engelska om Damallsvenskan och fotbollen i Norden eftersom bloggen alltjämt får läsare från alla världens hörn och eftersom det inte finns någonting liknande hittills. Facebook ger mig möjligheten att skriva relativt korta (men längre än på Twitter) inlägg och förhoppningsvis sprida information och kunskap om damfotbollen i Sverige till USA, Storbritannien och annanstans. Vi får se om det finns ett intresse framöver. Sådana saker tar tid.

Onsdagens matcher då.

Piteå IF – Vittsjö GIK

Hade jag kunnat hinna till Pite och LF Arena på två timmar och tillbaka samma kväll hade jag helst se den här matchen. Det blir en rysare. Piteå bara MÅSTE vinna för att hålla drömmen om åtminstone CL-platsen vid liv. Thomas Mårtensson har snackat om drömmen att hämta Champions League till en liten svensk by i norra Skåne. Det är Vittsjö som har momentum och jag tror att de har goda chanser att hänga med i kampen om CL-platsen in i det sista.

Mitt tips: 1:2

Kungsbacka DFF – Linköpings FC

En klar och enkel 2:a.

Mitt tips: 0:4

Kristianstads DFF – Växjö DFF

Det var snällt av Anna Anvegård att göra mål för Växjö som bidrog starkt till 15 poäng och 11 poängs marginal till nedflyttningsplatsen där LB07 ligger. Sedan stack hon. Jag tror inte att Växjö har stora chanser att vinna en poäng i Kristianstad. Och det blir spännande att se hur spelet ser ut utan anfallsstjärnan som nu har nått sista stationen innan hon flyttar utomlands.

Mitt tips: 3:0

KIF Örebro – Kopparbergs/Göteborg FC

Jag hade gärna varit i både Piteå och Örebro i morgon. Vilken match det lär bli på Behrns. Med nya landslagsspelaren Emma Kullberg. Jag ville fråga henne om landslaget i helgen, men anade att hon skulle svara att hon fokuserar på spelet i KIF och att allt annat är en bonus och att hon inte tänker på landslaget. Hon hade nog sagt något sådant, eller hur, Emma? Det blir tufft för KIF men även svårt för KGFC att spela sig igenom en imponerande defensiv formation i hemmalaget. Men om någon klarar det, så är det Göteborg.

Mitt tips: 0:2

FC Rosengård – LB07

Rosengård fick Anna Anvegård. LB07 tappade Malin Winberg. Bägge saker offentliggjordes de senaste 24 timmarna och återspeglar situationen i Malmöklubbarna. Rosengård har nu den starkaste truppen i serien, ingen annan klubb har förutsättningar som ens kommer i närheten. Vem hamnar på bänken i morgon? Anam Imo? Lisa Marie Utland, igen? Jelena Cankovic? Både Imo och Utland levererar mål och Cankovic är Anvegårds ”gamla” radarpartner från Småland. Mest sannolikt kanske att Anvegård börjar på bänken och kommer in till publikens stora jubel på Malmö IP. Men framöver blir det nog trängt på bänken och någon eller några lär lämna efter säsongen om de vill ha mer speltid. LB07? Har tyvärr ingen chans. Det är dags för revansch.

Mitt tips: 5:0

Eskilstuna United – Djurgården

”Tuna” vara nära en poäng i Malmö senast och var även rätt så jämn mot Piteå. Men det blev 0 poäng och två förluster på resorna och nu kommer Djurgården med fyra förluster i rad och det är mycket stor risk att det blir femte förlusten i rad i morgon kväll. Ärligt talat ser jag inte hur Djurgården ska klara av att vinna på Tunavallen.

Mitt tips: 3:0

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.