Ett annat Eskilstuna

När Nilla Fischer senast vistades på Tunavallen satt hon småskadat på bänken för VfL Wolfsburg i Champions League. Lagkamraten Zsanett Jakabfi hade show och gjorde fyra mål, det femte ombesörjdes av Alex Popp. Eskilstunas tröstmål noterades Marija Banusic för.

Från 5:1 för nästan tre år sedan blev det 0:2 för Nilla Fischer ikväll då hon åter igen besökte Tunavallen, nu med hennes nya och gamla klubb Linköpings FC. Tia Hälinen och Fanny Andersson gjorde målen i den första halvleken där Eskilstuna var det klart bättre laget.

I andra var bollen för det mesta på Eskilstunas planhalva och Linköping hade såväl en stolp- som en ribbträff, men ändå vann hemmalaget välförtjänt efter årets bästa prestation hittills.

Gamla landslagskompisar: Lisa Dahlkvist och Nilla Fischer

Det var verkligen ett lag som ville vinna på hemmaplan och det kändes och syntes egentligen från början. Ett som vanligt bra mittförsvar med Shannon Woeller och Vaila Barsley och ett imponerande innermittfält med Lisa Dahlkvist och Petra Johansson. Plus även till Loreta Kullashi som gjorde en mycket fin framspelning till 2:0 målet. Och även till båda nigerianska spelarna Sonia Okobi och Halimatu Ayinde som jobbade ofantligt mycket.

Lina Hurtig möter Petra Johansson

För Linköping betyder förlusten att söndagens hemmamatch mot Piteå IF blir en måstematch (även för Piteå), medan säsongen kanske har nu börjat för Eskilstuna som kommer att resa som ett pånyttfödd lag till Stockholm för att möta Djurgården på Tele2Arena.

Mot slutet av veckan kommer äntligen den första intervjun efter sommaren. Stay tuned!

9 tankar på “Ett annat Eskilstuna

 1. The Observer

  Om LFC trodde att de skulle vinna mot ett samspelt (utan VM-frånvaro) United i poängnöd på hemmaplan genom att a) ha tre spelare som inte varit i startelvan i tidigare tävlingsmatcher, b) byta målvakt, c) ha ungefär halva laget på nya/ovana positioner, d) sakna Asllani och e) inte STARTA med bästa laget – då hade de självklart fullständigt fel och det visade sig ju också. United spelade på LFC:s tröghet och virrighet i första halvlek och i andra på resultatet. United var hetare i både närkamper, första- och andrabollar. Men nej, det var inte ”Ett annat Eskilstuna”. De kommer att ha fortsatta problem mot mer organiserade och mindre vimsiga lag. Ett Kopparbergs eller ett Rosengård hade vunnit måndagsmatchen med stora siffror. Nu har kanske både PIF och LFC dribblat bort chansen till guld och WCL-plats. Sista halmstrået (trots 14 omgångar kvar…) när de möts på söndag?

  Gilla

  1. U.

   Ja, jag tycker precis som du. Dessutom är det ett mysterium hur tränarna (eller Unogård ensam) kunde komma fram till en sådan märklig startelva – helt bakvänt, mot all logik (åtminstone för mig), tror knappast sparkade LFC-tränaren Walfridson skulle ha chansat med en dylik uppställning. Kanske hoppas man på någon slags ”Fischereffekt” när nu ”Asllanieffekten” är förbrukad och borta, för tid och evighet, får vi anta…

   Gilla

  2. Svenneberka

   Eskilstuna hade tre spelare i VM: Okobi, Ayinde och Woeller.
   För första gången i år spelade Okobi och Ayinde tillsammans i 90 minuter. Så lite nytt och ett annat Eskilstuna var det trots allt.
   Sen, om Eskilstuna fortsatt blir ett bottenlag, får tiden utvisa.
   Avslutar med att sätta ett stort frågetecken för Unogård.

   Gilla

   1. Rainer Inläggets författare

    Jag tycker att Eskilstuna visade en imponerande inställning och det kommer att ta de nära topp 6 placeringarna snart igen. Blir spännande att se hur det går på söndag mot Djurgården borta. Två lag som vann första matchen efter uppehållet. Två ganska jämna också på pappret. Okobi och Ayinde imponerade. Intervju med Okobi kommer på fredag eller lördag i en blogg nära er.

    Gilla

   2. The Observer

    OK, jag hade fel – United hade spelare i VM! Sen, om Unogård är ett frågetecken, får tiden utvisa. Men att den här lagsammansättningen och särskilt startelvan var en märklig historia tycker jag var uppenbart.

    Gilla

 2. Pingback: Mia, Mia och två matchanalyser | En blogg om internationell damfotboll

  1. Rainer Inläggets författare

   Det jag menade med att jag såg ett annat Eskilstuna var viljan, beslutsamheten och arbetsbenägenheten i hela laget. Det var imponerande och jag antar att det fick en boost av vinsten. Ngozi Okobi sa till mig dock att man har lagt vinsten bakom sig och fokuserar på söndag.

   Gilla

   1. Svenneberka

    I mitt ställda frågetecken kring Unogård ingår förstås senaste laguttagningen (borde ligga skador bakom…).
    Där ingår också osäkra och en aning förvirrade spelare som hittills denna säsong inte haft någon klar linje i sitt spel. Inget man ändrar på en träningsvecka precis.

    Gilla

 3. Hans

  Ja vi får se hur Reiner tippar denna omg. Krstd Vittsjö ja oavgjort kanske annars lite fördel Krstd. Växjö LB tror lite på LB där. Växjö gör ju inga mål. Göteb mot Örebro serieledaren bör väl ta det. Annars imp örebro mot piteå. Roseng mot kungsb given seger för Roseng. Linköping mot piteå tror nog på att link tar det. Ställer upp med bästa laget. Piteå är nog lite i en svacka. Djurg mot Eskilst tror jag Eskil fortsätter på framgången mot Link och vinner.

  Gilla

Kommentarer är stängda.