Vittsjö upp till tredje plats

Efter fem matcher spelad i Damallsvenskan 2019 är Vittsjö årets positiva överraskning hittills. Från dagens match på Vittsjö IP skickade Anders Bystedt som vanligt in ett matchreferat:

Vittsjö GIK tog emot Eskilstuna United hemma på Vittsjö IP inför 575 åskådare. De fick se ett Eskilstuna United som började matchen med hög press. Därefter tog Vittsjö kommandot och satte vid flera tillfällen press på Eskilstunas backlinje. Segern med 1-0 hemma mot Eskilstuna United var lagets fjärde raka match utan förlust.

I matchens 12:e minut var Vittsjö nära att ta ledingen på en nick från Alexandra Benediktsson som prickade i ribbans underkant. I den 16:e minuten hade Ebba Hed en fin möjlighet på nära håll och i den 18:e minuten fick Michelle De Jongh chansen och i den 9:e minuten höll sig Clara Markstedt framme. Emelie Lundberg i Eskilstuna målet avvärjde de tre avsluten från nära håll.

I den 21:a minuten fick Clara Markstedt en passning från Catherine Bott som hon lobbade över Emelie Lundberg till 1-0 för Vittsjö. Efter ledningsmålet fortsatte Vittsjö att föra spelet. Eskilstuna hade stora problem med anfallsspelet.

I den andra halvleken fick bortalaget lite mer kontroll på defensiven. I den 52:a minuten hade Ebba Hed en fin möjlighet till att utöka Vittsjös resultat men hennes skott gick över målet. I den 85:e minuten kom Eskilstunas bästa målchans då Fanny Andersson prickade ribban. Mot slutet av andra halvlek slog Vittsjö av på takten och bevakade sin ledning.

Magnus Karlsson, Eskilstuna Uniteds tränare:- Det är bara att gratulera Vittsjö. Det blev en förväntad matchbild. Vi får lite hårdare tryck på oss än väntat. Med vind i ryggen i andra halvlek blev matchen jämnare.

Tomas Mårtensson, Vittsjös ena tränare: – Vi började hitta djupare ner på planen med tidigare inlägg. Förutom i början av matchen då Eskilstuna började med hög press gjorde vi en stabil match bakåt. Tove Almqvist och Clara Markstedt arbetade kopiöst. Ebba Hed och Michelle De Jongh gjorde en bra match.

Clara Markstedt, Vittsjös segerskytt:- Vi skapade mer chanser och det gör att det blir farligt för motståndarna. Bott slog en långboll och jag fick en tå på den. Hon är bra på att slå de bollarna. Folket runt omkring oss är väldigt viktiga. De hörs och känns och då vill man göra bra ifrån sig.

Tove Almqvist Vittsjö:- Varje match bygger vi vidare. Vi spela som ett lag. Vi skulle gjort fler mål idag. Vi var otroligt starka. Vi har ett tufft spelschema med tre matcher på åtta dagar.

Annonser