USA mot Sverige utan Jaelene Hinkle

United_States_v_Canada_(31917117192)

#19 på bilden är Jaelene Hinkle efter en match mot Kanada (Foto: Makaiyla Willis, Creative Commons 2.0)

USA kom till Sverige och matchen mot Pia Sundhages gäng i morgon utan North Carolina Courages 24-åriga back Jaelene Hinkle. Hinkle har enligt US Soccer tackat nej pga personliga skäl.

 

Men bakom återbudet pågår en shitstorm på Twitter mot Jaelene Hinkle. Eftersom det är Pride-månad så har US Soccer bestämt att herr- och damlaget ska spela landskamper den här månaden med tröjnumren i regnbågsfärger för att markera att US Soccer står bakom LGBT-rörelsen.

Ingenstans har US Soccer eller Jaelene Hinkle pratat om anledningen varför hon inte deltar i resan till Europa.

På Twitter finns det många spekulationer om att Hinkle drog sig ur landslagets resa eftersom hon tycks vara emot same-sex-marriage.

 

Det är väldigt, väldigt många som klandrar Hinkle som tycker att hon aldrig skulle ha spelat för landslaget (8 landskamper hittills) och att hon aldrig mer ska tas ut.

Jag kan tycka att det går lite för långt att göra en häxjakt på Hinkle. Anledningen varför hon inte är med är ju inte känt, det rör sig om spekulationer.

Både spelaren och det amerikanska fotbollsförbundet har valt att inte säga mer än att det finns personliga skäl. Det kan betyda att hon har någon i familjen som är svårt sjuk eller något annat, det kan vara pga att hon inte vill bära en tröja med regnbågsfärger, men hon säger inte det,

Jag håller med

Sen är det definitivt så att Jaelene Hinkle och jag är inte överens i hur vi ser på livet.

Jag har gått igenom Jaelene Hinkles inlägg på Twitter och Facebook och av det som hon retweetar och skriver framgår det att hon är mycket religiös. Själv postar hon många citat från Bibeln. Hon har delat bl a ett inlägg av högerpopulistiska vloggaren Tomi Lahren där Lahren anklagar dåvarande president Barack Obama för att vara alldeles för soft mot ”islamic radicalism” som Lahren uttrycker det efter fyra amerikanska soldater blivit mördad.

När den amerikanska Supreme Court den 27 Juni 2015 med fem röster mot fyra (jag hoppas att domslutet står kvar över nuvarande presidentens tid) beslutade att tillåta samkönade äktenskap delade Hinkle på sin Facebook-sida ett inlägg av en John Bevere, en evangelistisk  Pastor som påstod att Högsta domstolens beslut tog USA ett steg bort från gud.

hinkle

Ifrånsett att John Bevere (som skrev bästsäljaren ”Satans lockbete”) tydligen har tolkat Korintherbrevet ordagrant vilket är ganska omstridd bland teologer så är detta förstås hard stuff. Hinkle säger ”Amen!!” till Beveres inlägg vilket kan tolkas som samtycke.

I så fall har Jaelene Hinkle och jag väldigt olika uppfattningar. Men Hinkle har inte öppet gått ut med varken anledningen varför hon inte åkte med landslaget eller sagt något öppet homofobiskt på social medier. Om hon tycker att homosexuella relationer är oförenligt med hennes tro, så får hon göra det så länge hon inte gör något i offentligheten som ska skada andra. Jag är inte med på hennes tåg och förstår inte  varför en 24-åring som är född och uuppvuxen och utbildad i USA och som dessutom spelar fotboll på den högsta nivån och som säkert har mött människor som är en del av LGBT-rörelsen tycker att människor som älskar människor av samma kön inte får ärva guds kungarike. Verkligen inte.

Men varför hon inte är med på resan, det vet vi inte. Är anledningen den som många spekulerar att den är, då har hon nog ingen framtid i det amerikanska landslaget. Det är då hennes beslut.

Detta inlägg publicerades i USA och märktes , , , , , , den av .

Om Rainer

This is in English because I am Blogging both German and Swedish and apparently this text here appears in all of my Blogs when you click my name. My name is Rainer and I have been following women's football or soccer for quite a while now. I watch football games, take pictures when I see matches, because I need them for the blogs. I talk to Players and publish texts about that in my German and Swedish blog. I prefer the term "talk" instead of "interview". It's a dialogue,l notm just Q & A I am interested in.

3 tankar på “USA mot Sverige utan Jaelene Hinkle

 1. Anonym

  Det är skrämmande hur nuvarande ”social engineering” tar ut sina offer lite varstans.Nu får man inte spela fotboll om man är inte homo eller visar stöd till dem. Hur många kommer att drabbas av det herr Fussgänger, hur många bra fotbollsspelare? Och hur många dåliga spelare kommer ut ur garderoben, men trots det, känner sig ”välkomna” ?
  ”Sen är det definitivt så att Jaelene Hinkle och jag är inte överens i hur vi ser på livet.”—–var ligger felet i det? Ska vi alla tänka likadant? Ska du tvinga på ”värderingar” på folk du inte gillar tror och tänker?
  ”Om hon tycker att homosexuella relationer är oförenligt med hennes tro, så får hon göra det så länge hon inte gör något i offentligheten som ska skada andra. Jag är inte med på hennes tåg och förstår inte varför en 24-åring som är född och uppvuxen och utbildad i USA och som dessutom spelar fotboll på den högsta nivån och som säkert har mött människor som är en del av LGBT-rörelsen tycker att människor som älskar människor av samma kön inte får ärva guds kungarike. Verkligen inte.”—————kvalificerad propaganda, hennes åsikter påverkar inte hennes prestation på en fotbollsplan
  Helt galet inlägg av dig herr Fussgänger, förvånande, trodde att du hade fotboll i fokus

  Gilla

  1. Rainer Inläggets författare

   Jag har troligtvis inte kunnat förmedla vad jag tänkte. Jag skriver ju inlägget för att Jaelene Hinkle utsattes för en shitstorm på Twitter. Trots att det är helt oklart varför hon tackade nej. Det är inte rättvist mot henne.
   Sedan är det helt okej att Hinkle är mycket troende och har väldigt konservativa åsikter kring det mesta. Men likväl är det okej att jag säger att Hinkle och jag åker nog inte på samma tåg.
   Jag tror inte att homosexualitet är något som stänger ut människor från guds rike. Hinkle har delat ett inlägg som påstår detta. Men det var för två år sen.
   Visst är fotbollen i fokus. Men fotboll är ingen isolerad sak, det händer i ett samhälle som finns runt omkring oss. Den vill ju också förmedla värden som ska gälle både på en fotbollsplan och utanför den, i familjen, i skolan, på arbetsplatsen.
   När en shitstorm som denna händer i damfotbollens värld kan man inte blunda.
   I det här fallet är jag lite besviken på att endel av de gemenskaper (communities) som med all rätt kräver tolerans och respekt går ut och dömer ut en person som har fattat ett beslut vars anledning vi inte känner till. Mycket spekulation kring det.
   Jag har ju försvarat Hinkles rätt att tycka annorlunda, så länge hon inte diskriminerar vilket hon alltså inte har gjort. Men även jag har rätt att tycka annorlunda än Hinkle och får säga det. Precis som du.

   Gilla

 2. Pingback: Lite fler tankar inför Sverige–USA | En blogg om internationell damfotboll

Kommentarer är stängda.