Linköping tog guld i omklädningsrummet

Anders Bystedt var på plats när Linköping vann 2:0 borta över Vittsjö GIK och när LFC tog guld o omklädningsrummet. Mycket ”locker room” talk lär det ha blivit, men utan några anmärkningar som i en valrörelse annanstans på jorden.

 

Vittsjö GIK tog emot guldjagande Linköpings FC inför 497 åskådare som mötte upp i det regniga och kyliga höstvädret. De fick se en match som bortalaget Linköping dominerade från början till slutet. Faktum är att hemmalaget hade endast tre skott på mål. Däremot hade Vittsjö ett välorganiserat försvar som det tog lite tid för Linköping att luckra upp. En timme efter matchens slut fick Linköping seger jubla. Då de fick reda på att Rosengård förlorat.

I början av matchen sätter hemmalaget hög press och vinner boll från ett stressat Linköping. I matchens 7:e minut får Linköpings mittfältare Renée Slegers på ett skott som styrs undan till en resultatlös hörna. Stina Blackstenius hade en fin möjlighet i 16:e minuten men hennes skott gick strax utanför mål. I 23:e minuten får Renée Slegers på ett bra avslut med vänsterfoten. Skottet är så pass bra att Katie Fraine i Vittsjö målet släpper retur på det. På returen höll sig Kristine Minde sig framme men får inte till det riktigt.

I den 34:e minuten händer det en hel del. Först pricka Stina Blackstenius stolpen. Därefter hamnar bollen till Renée Slegers som skarva den till Kristine Minde och hon för passa den i mål bakom Katie Fraine. I matchens 44:e minut kom Vittsjös Linda Sällström fri och sköt över mål.

Andra halvlek hade pågått i tre minuter då Pernille Harder spelar fram Stina Blackstenius som skjuter i ribban. I matchens 57:e minut fick Linköping en frispark som Pernille Harder slog i stolpen. I matchens 60:e minut spela Kristimne Minde fram bollen till Stina Blackstenius som runda två försvarare och målvakten Katie Fraine och förpassa bollen i mål till 2-0 för Linköping. I 72:a minuten hittade Blackstenius Harder som fick på ett bra skott som Katie Fraine tippade till en hörna. När det samtidigt annonserades att FC Rosengård låg under mot Eskilstuna United steg jublet från Linköpingsklacken och Linköpings spelare fortsatte att vaska fram hetta målchanser. Stina Blackstenius blev välförtjänt utsedd till borta lagets bäste spelare.

Martin Sjögren Linköpings guldtränare

– Vi gör en jättebra match med stabilt och bra försvarsspel. Vi kontrollerar matchen på ett bra sätt. Samtidigt var jag orolig. Vittsjö brukar vara en svår match. Jag tycker vi gör det på ett bra sätt. Vi fokuserar på det som är viktigt för oss. Skulle det vara som så att Rosengård tappa poäng mot Eskilstuna kommer vi att fira på något sätt. Vi har gjort bra prestationer hela säsongen och är hittills obesegrade. Det hoppas vi vara säsongen ut.

Stina Blackstenius Linköpings FC

Hur var det att höra att Rosengård låg under?

– Jättebra. Det gav extra energi till oss. Jag hade något läge i början av matchen som jag missade. Idag känn det bra. Jag har fullt fokus på de sista matcherna. Att vinna guldet hade betytt väldigt mycket

Thomas Mårtensson Vittsjös tränare: – Vi visste att det skulle bli tufft. Försökte stänga så många luckor som möjligt. Vi är stolta över att vi i alla fall tagit poäng mot Rosengård. Arbetsinsatsen som vi gör idag är topp nåd. Alexandra Benediktsson gör en riktigt bra match.

Text: Anders Bystedt

Annonser
Detta inlägg postades i Allgemein den av .

Om Rainer

This is in English because I am Blogging both German and Swedish and apparently this text here appears in all of my Blogs when you click my name. My name is Rainer and I have been following women's football or soccer for quite a while now. I watch football games, take pictures when I see matches, because I need them for the blogs. I talk to Players and publish texts about that in my German and Swedish blog. I prefer the term "talk" instead of "interview". It's a dialogue,l notm just Q & A I am interested in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s