Intervju: Denise Sundberg

b_6_5319

Denise Sundberg på upptaktsträffen för Damallsvenskan i april (Foto: Anders Henrikson)

Vi närmar oss ett uppehåll i damfotbollen, åtminstone här i Sverige. Två matcher återstår, den mellan Rosengård och Djurgården på lördag och den mellan Sverige och Japan om en vecka i Kalmar.

Alla lag har spelat 12 matcher i Damallsvenskan och tabellen återspeglar hur det har gott för lagen Nykomlingen Kvarnsveden från Borlänge i Dalarna var enligt experterna ett lag som inte hade någon chans att stanna kvar i högsta serien. Trots att de hade gått som ett tåg i Elitettan. Kvarnsveden värvade endast fyra spelare inför säsongen och alla hämtades från lag i Elitettan. Inga injektioner med mycket damallsvensk erfarenhet alltså.

Tränare Jonas Björkgren sa så här till damfotboll.com inför säsongen: –  Vi har blivit tippade sist av allt och alla. Men det finns lag som lyckats tack vare vikten av en stark grupp och mindre kända värvningar.

Tittar man på Kvarnsvedens två sista resultat så verkar experterna ha haft rätt. 0:4, 1:6. Men båda dessa matcher spelades mot mästarna FC Rosengård.

  • Det är ju ett av Europas bästa lag,. säger Kvarnsvedens lagkapten Denise Sundberg. – Det märks när de lägger i en extra växel. Det tog en stund för oss att klara av att hålla siffrorna nere. Vår målsättning var att gå till halvtidsvilan med ett oavgjort resultat, men det har vi inte lyckats med.

Jag undrar i vilken av de första 12 matcherna i Sverige högsta serie var den Denises Kvarnsveden spelade som bäst. Lite överraskande väljer hon varken vinsten över Mallbacken eller Umeå och inte heller en av de tre oavgjorda matcher mot Piteå, Vittsjö eller Djurgården.

  • Jag tycker att prestationsmässigt var vi bäst mot Linköping. Den matchen förlorade vi genom ett väldigt sent mål av Stina Blackstenius. Den matchen spelade vi väldigt bra. Annars har vi spelat bra i en rad matcher där vi inte fick med oss resultatet. På så sätt har vi blandat och gett.

Vad måste ni göra nu inför hösten?

  • Vi måste kolla tillbaka på våren och titta på det som har gått bra. Vi har nu mött alla lag och alla matcher som kommer nu är sådana där vi möter ett lag för andra gången. Vi vet hur de spelar.
28097186032_7ad1d76a30_k

Denise Sundberg signalerar att Robyn Decker ska spela bollen till henne

Vi pratar lite om matchen i Kvarnsveden i lördags som jag har besökt. Rosengård avgjorde med tre snabba mål efter endast en kvart. Ändå så såg man mycket energi och fysik i Kvarnsvedens lag som försökte in i det sista att göra mål och få till bra kombinationer.

  • Det här med energi och fysik som du säger är lite vårt spel. Alla spelare har accepterat sin roll, vi sliter och kämpar och springer väldigt mycket. Vi jobbar för varandra och försöker spela aggressivt.

Denise tycker att det är jätteroligt att publiken har ökat i Borlänge och att det finns stammisar som kommer och kollar på Kvarnsveden och på så sätt visar att de gillar damfotboll.

Nästa match är först i slutet av augusti, men den blir mycket viktigt eftersom konkurrenten Umeå IK står för motståndet i Västerbotten.

  • Vi spelar match för match och tittar inte så mycket på tabellen inför matcher. Visst är mötet med Umeå mycket viktig, men det är en match som alla andra. Vi har inte något försprång eller någon fördel trots vinsten hemma då det är en helt ny match.

 

Semester blir det inte för Denise Sundberg under uppehållet. Hon spelar fotboll i Damallsvenskan och läser till lågstadielärare på Högskolan i Dalarna i Falun. Den fotbollsfria tiden utnyttjar hon till att jobba.

Kvarnsveden har överraskat och det känns som om de kan göra det igen. Om laget tar in nya spelare vet inte Denise. Det vi vet är att laget kommer att springa mycket och ge sitt yttersta för att hänga kvar i serien. Om de lyckas, det får vi se, det känns lite ovisst. Men det är fullt möjligt faktiskt. Och det är mycket mer än man trodde inför säsongen 2016.

 

 

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Intervjuer, Kvarnsvedens IK och märktes , , den av .

Om Rainer

This is in English because I am Blogging both German and Swedish and apparently this text here appears in all of my Blogs when you click my name. My name is Rainer and I have been following women's football or soccer for quite a while now. I watch football games, take pictures when I see matches, because I need them for the blogs. I talk to Players and publish texts about that in my German and Swedish blog. I prefer the term "talk" instead of "interview". It's a dialogue,l notm just Q & A I am interested in.

2 tankar på “Intervju: Denise Sundberg

  1. Pingback: Rückblick | Frauenfussball Schweden

  2. Pingback: Korsband 1: Denise Sundberg (Kvarnsvedens IK) | Hattrick

Kommentarer är stängda.